tiistai 10. heinäkuuta 2012

Kastanja-suklaajäätelö



Kuva on ihan kamala, mutta tää jäätelö oli ihan sairaan hyvää! Ohje on ihan omasta päästä, oon joskus syöny kastanja-suklaajäätelöä ja se oli tosi hyvää, joten piti testata itte. Kastanja-suklaakökkäreistä tuli mieleen muru-eskimon "sydän". Nams! Ohjeesta tulee kolme reiluhkoa tai neljä pienempää annosta.

tarvitset:
2dl kuohukermaa
2dl täysmaitoa
1 vaniljatangon siemenet
1 muna
tomusokeria maun mukaan
200g fazerin sinistä (tai muuta maitosuklaata)
1dl kastanjatahnaa (käytin bonne maman, ainakin stockalta löytyy, hillohyllystä)

Vatkaa kerma löysäksi (huom! mielummin liian löysää kun kiinteää. Jos kerma on vatkattu kovaksi vaahdoksi, siitä tulee voimaista jäätelökoneessa) vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna, maito, vanilja ja sokeria. Huomaa, että myös kastanja-suklaatahna makeuttaa jäätelöä. Laita massa pyörimään jäätelökoneeseen koneen ohjeen mukaan.

Valmista kastanja-suklaatahna sulattamalla suklaa ja sekoittamalla siihen kastanjatahna. Kun jäätelö on melkein valmista, lisää tahnaa lusikalla sekaan. Anna pyöriä valmiiksi ja nauti heti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti