torstai 11. lokakuuta 2012

Valkosuklaajuustokakku ilman liivatetta


Mirkan pyynnöstä kokeilin tehdä valkosuklaajuustokakkua ilman liivatetta. Hyväähän siitä tuli, itseasiassa rakenne oli miun mielestä parempi, kun liivatteellisessa versiota. Valkosuklaata tähän tosin tarvitaan hirmuinen määrä, jotta kakku hyytyy hyvin :P Kakku on aikamoisen makeaa, joten sen kanssa kannattaa tarjota jotain raikasta, esim. marjoista tai hedelmistä tehtyä kastiketta tai tuoreita marjoja. Itse tein kastikkeen mustikoista, vedestä ja sokerista, keitin vaan vähän aikaa kattilassa kokoon :)

Ohje on mitoitettu 20-24cm irtopohjavuolle. Itse tein puolikkaan annoksen pienempään vuokaan :)

tarvitset:

180g digestivekeksejä
75g voita

täyte:
4dl kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa (esim. philadelphia)
400g valkosuklaata
vaniljatanko

Murskaa keksit laittamalla ne suljettavaan pussiin (minigrip) ja painelemalla niitä kaulimella. Sulata voi ja sekoita keksimurskan kanssa. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Tasoita kevyesti, mutta älä paina pohjaa liian tiiviiksi. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.

Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa keskenään sekaisin sulatettu suklaa, vaniljatangon siemenet ja tuorejuusto. Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele se tuorejuusto-suklaaseoksen joukkoon. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

6 kommenttia:

  1. Aineksista voi päätellä, että tajuttoman hyvää.

    VastaaPoista
  2. Todella hyvää nam.. :):)

    VastaaPoista
  3. Kuulostaapa herkulta. Satutko Ankka tietämään voiko kuohukerman korvata rahkala näissä liivatteettomissa? Haluaisin tehdä jouluisan juustokakun piparkakun makuisesta rahkasta, mutta hyytyminen aina jännittää. En tosiaan käytä liivatetta enkä kananmunaa.

    VastaaPoista
  4. Aivan järjettömän hyvää, testattu ja suureksi menestykseksi todettu, kiitos reseptistä! :)

    VastaaPoista
  5. Aion ehdottomasti kokeilla & sain hyvänä vinkkinä kaverilta, että juustokakun päälle voi ripotella koristeeksi ja makua raikastamaan granaattiomenan siemeniä! Kiitos reseptistä (:

    VastaaPoista