sunnuntai 7. toukokuuta 2017

One pot -pasta Igorin tapaan


Igorin kana on jo klassikoksi muodostunut parin vuoden takainen somehitti, joka sai alkunsa Peggyn pieni punainen keittiö-blogin reseptistä. Herkullinen kanaruoka muuntuu kätevästi myös helpoksi one pot-pastaksi arkeen tai viikonloppuun. Kun pastan kypsentää muiden ainesten kanssa samalla pannulla, imee se itseensä mielettömästi makua!

One pot -pasta Igorin tapaan (6 annosta)

500g broilerin fileetä
1 iso paprika
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
8dl kanalientä
5rkl tomaattipyreetä
240g smetanaa
1 maustekurkku
1 ruukku persiljaa
300g tagliatellea tai muuta pastaa (keittoaika noin 5min)
Suolaa ja pippuria.
Öljyä paistamiseen

Suikaloi broilerin fileet sopiviksi suupaloiksi. Viipaloi myös paprikat, kuutioi sipuli ja maustekurkku pieneksi ja hienonna valkosipulinkynnet.

Ruskista suikaloitu broileri isossa, korkeareunaisessa paistinpannussa tai kasarissa tilkassa öljyä. Mausta mustapippurilla ja ripauksella suolaa. Lisää joukkoon sipuli, valkosipuli ja paprika ja jatka paistamista vielä pari minuuttia.

Kaada pannulle kanaliemi, tomaattipyree ja smetana. Sekoittele tasaiseksi ja anna porista viitisen minuuttia. Lisää joukkoon puolet persiljasta revittynä, kuutioitu maustekurkku ja pasta. Pyri painamaan pastaa mahdollisimman paljon kastikkeen joukkoon. Laita kansi kiinni ja anna kypsyä viitisen minuuttia. Sen jälkeen sekoita niin, että pasta kypsyy varmasti joka puolelta ja kypsennä vielä viitisen minuuttia. Ruoka on valmis, kun pasta on kypsää, mutta ei vielä löysää. Revi valmiin ruoan päälle reilusti persiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti