keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Maidoton ja munaton suklaakakku ja helppo kuorrute (ei maidoton)



Tällänen resepti löyty netistä joltain ulkomaalaiselta ruokasivustolta. Kuulosti sen verran jännältä, itseasiassa jopa vähän ällöltä, että oli pakko testata kun ohje oli vielä niin helppokin :D Kaivoin sitten vielä kuorrutteen ohjeenkin joltain jenkkisivustolta, se vasta oudolta kuulostikin :D Muokkailin sitä vähän, itseasiassa vahingossa kun muunsin mitat väärin :p

Mutta tää oli ihan hyvää! Mausta tuli mieleen nesquik-murot :p Kaikki ainekset löytyy meiltä oikeestaan aina kaapista, hyvä hätävara siis. Itse kakku on maidoton ja munaton, mutta kuorrutteessa on maitoa. Tähän voi tehdä myös vaikka mokkapalojen kuorrutteen maidottomasta margariinista niin saa täysin maidottoman ja munattoman kakun :) Miun kuorrutteesta tuli pikkusen liian löysää, mutta tämä on huomioitu ohjeessa maidon ja jauhojen määrässä, pitäisi siis tulla ihan hyvän jämäkkää :)

Mie tein puolikkaan satsin 20 cm vuokaan :) Koko satsista tulee varmaan hyvä 24cm vuokaan.

tarvitset:
375g jauhoja
400g sokeria
1tl suolaa
2tl ruokasoosaaa
3rkl kaakaojauhetta (makeuttamaton=
1,8dl öljyä
2 rkl etikkaa
2tl vaniljauutetta (mie käytin puolikkaasta vaniljatangosta siemenet, varmaan myös vaniljasokerilla onnistuu)
4,75dl kylmää vettä

Siivilöi kuivat aineet voitelemattoman kakkuvuoan pohjalle. Jaa jauhoihin kome koloa ja kaada yhteen öljy, yhteen vaniljauute ja yhteen etikka. Kaada päälle kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Paista 175 asteisessa uunissa noin 40-50 minuuttia.

Kuorrute

tarvitset:
2dl maitoa
3rkl vehnäjauhoja
puolet vaniljatangon siemenistä
100g voita
2dl sokeria

Mittaa maito ja jauhot kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seoksesta tulee paksua (pitää olla ihan kunnolla paksua, muuten valuu kakun päältä). Jäähdytä seos hyvin, se ei saa jäädä yhtään lämpimäksi!

Vaahdota hieman pehmennyt voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää joukkoon jäähtynyt maito-vehnäjauhomössö ja vaniljatangon siemenet. Sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti