keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Raparperipiirakka



Uhosin Pertille tekeväni maailman parasta raparperipiirakkaa. Selasin ohjeita ja tein niistä sitten oman yhdistelmäni. Lopputulos oli älyttömän hyvä! En tiiä, onko maailman parasta, mutta aika lähelle ainakin :P Kuva ei tee piirakalle oikeutta, tuo pala on nimittäin ollut jo jääkaapissa rasiassa eikä siksi ole oikeen parhaimmillaan :D


Raparperipiirakka

Vaniljakreemi

2dl kuohukermaa
1 keltuainen
2rkl ruokosokeria
1rkl maissijauhoja
vaniljatanko

Rapsuttele vaniljatangon siemenet kattilaan muiden ainesten kanssa. Lisää myös tanko seokseen. Keitä koko ajan sekoittaen niin, että kreemistä tulee paksua. Poista vaniljatanko ja anna jäähtyä

Muruseos:
250g voita
8dl vehnäjauhoja
1dl ruokokidesokeria
2dl sokeria
2tl soodaa
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria

Nypi huoneenlämpöinen voi muiden ainesten kanssa murumaiseksi seokseksi.

Pohja:
3/4 muruseosta
2dl piimää
1muna

Sekoita muruseokseen muut pohjan ainekset. Levitä pohja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Täyte:
1 litra raparpereja pilkottuna
200g kermaviilliä
vaniljakreemi
1dl ruokosokeria
2 munaa

Sekoita täytteen ainekset ja levitä se sitten pohjan päälle.

Pinnalle:
1/4 muruseosta
puoli pussia wiener nougat crushia

Sekoita muruseos ja crush. Ripottele piirakan päälle.

Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti