sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Banaani-nutelladonitsit kinuskikuorrutteella



Nämä donitsit katosivat meillä hetkessä! Pehmoinen, kinuskilla kuorrutettu banaanidonitsi kätkee sisäänsä herkullisen nutellatäytteen. Ostin lauantaina munkkityllan ja pakkohan sitä oli päästä heti testaamaan. Donitsit maistuvat superhyviltä myös ilman täytettä. Voit tehdä ohjeella myös muffineja.

Banaani-nutelladonitsit kinuskikuorrutteella (12 kpl)

Tarvitset:
2 kananmunaa
1dl sokeria
100g voita sulatettuna
1dl kermaa
3,5 dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl kanelia
½tl jauhettua vaniljaa tai 1tl vaniljasokeria
2 kypsää banaania

noin 75g sulatettua voita paistamisen jälkeen
1dl nutellaa

1,5dl kuohukermaa
1,5dl fariinisokeria
strösseleitä tai sulatettua suklaata koristeluun

öljyä pellin voiteluun

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele donitsi tai muffinipelti kevyesti öljyllä. Muussaa banaanit mahdollisimman sileäksi mössöksi haarukalla.

Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa ne kevyesti käsin. Lisää joukkoon sulatettu, hieman jäähtynyt voi sekä kerma. Sekoita. Sekoita toisessa astiassa keskenään jauhot, leivinjauhe, kaneli ja vanilja. Lisää jauhot taikinaan. Lisää joukkoon vielä muussatut banaanit se sekoita varovaisesti tasaiseksi. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota jokaiseen donitsipellin koloon rinkula taikinaa. Paista 10-15 minuuttia. Donitsit ovat valmiita, kun pinnassa on hieman väriä ja donitsi tuntuu painettaessa kiinteältä, mutta pehmeältä.

Notkista paiston aikana nutella vesihauteessa niin, että siitä tulee hieman juoksevampaa. Laita nutella munkkityllalla varustettuun pursotinpussiin. Dippaa donitsit heti paiston jälkeen voisulaan nopeasti molemmilta puolilta. Täytä donitsit sivulta, näin pinta ei mene rikki. Työnnä tylla varovasti donitsin sisään ja vedä hitaasti ulos samalla pursotinpussia puristaen. Itse laitoin täytettä kahteen suuntaan, jotta sitä olisi laajemmalla alueella. Anna donitsien jäähtyä.

Valmista kinuski. Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen noin 15-20 minuuttia. Voit testata kinuskin tiputtamalla sitä pisaran kylmään veteen. Jos pisara hajoaa veteen, jatka vielä keittämistä. Valmis kinuski jää testissä muotoonsa. Dippaa donitsit lämpimään kinuskiin, ripottele pinnalle strösseleitä ja anna jähmettyä. Voit myös koristella jähmettyneen kinuskipinnan sulatetulla suklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti