lauantai 3. kesäkuuta 2017

Maapähkinä-suklaacookiet



Teki mieli leipoa keksejä, joten eikun toimeen! Ainekset ovat sitä, mitä kaapista löytyi, tuli kyllä hyviä :)

Maapähkinä-suklaacookiet (n. 10 isoa cookieta)

Tarvitset:
200g maapähkinävoita (miula oli crunchya, mutta myös sileä käy)
100g voita
1dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
1,5dl ruokokidesokeria
2dl vehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
100g tummaa suklaata rouhittuna (myös maitosuklaa käy)

Laita uuni kuumenemaan 175-asteeseen. Mittaa huoneenlämpöinen voi, maapähkinävoi ja sokerit kulhoon ja vaahdota sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Sekoita vehnäjauho ja sooda ja lisää ne sitten taikinaan. Lisää joukkoon myös rouhittu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Pyörittele taikinasta palloja ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle pellille (paista kahdessa erässä, jätä tarpeeksi leviämisvaraa) ja litistä vähän. Paista n. 15 minuuttia uunin keskitasolla. Anna jäähtyä ennen tarjoilua, kuumina keksit hajoavat helposti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti