tiistai 10. heinäkuuta 2012

Brownie-kinuski-karpalotorttu



Tällänen on lopputulos, kun ei osaa päättää, minkälaisen kakun haluisi synttäripäivänään :D Jotain suklaista ois kiva syödä, toisaalta ois kiva kokeilla banoffeeta... Karpaloita siinä on ainakin ehdottomasti oltava!

Selailin nettiä ja
Kinuskikissan blogista löytyi hyvä brownieohje, joka sopi myös torttupohjaksi. Banoffeesta lainasin kondensoidusta maidosta tehdyn kinuskin :)

Tarvitset:


pohja (
ohje Kinuskikissan blogista):

125 g voita tai margariinia
75 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja


Voitele torttuvuoka margariinilla huolellisesti ja korppujauhota se.


Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää suklaapalat voisulaan. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Lisää sokeri, suola ja vaniljasokeri. Sekoita munat joukkoon yksitellen. Lisää lopuksi vehnäjauhot. Kaada vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa n. 15min.


täyte:


1 tölkki makeutettua kondensoitua maitoa

karpaloita
1 pussi blå bandin vanhan ajan vaniljakastikeaineksia
2dl maitoa
1prk (2dl) kuohukermaa

koristeluun:

suklaarouhetta
karpaloita

Poista tiivistemaitotölkista etiketti. Laita purkki avaamattomana kattilaan ja lisää kattilaan vettä niin, että purkki peittyy. Keitä miedolla lämmöllä noin kolme tuntia, lisää vettä tarvittaessa lisää, jotta purkki pysyy koko ajan peitossa. Anna jäähtyä jonkun aikaa ennen avaamista.


Voit halutessasi kostuttaa browniepohjaa vähän. Mie liruttelin sille pikkasen mansikkamehua. Kaada kinuski torttupohjalle ja ripottele päälle reilusti karpaloita (pakastetut käyvät hyvin). Sekoita vaniljakastikeainekset maitoon ja laita tekeytymään jääkaappiin. Vatkaa sillä aikaa kerma vaahdoksi. Sekoita kerma ja vaniljakastike ja lusikoi tortun päälle. Koristele suklaarouheella ja karpaloilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti