tiistai 10. heinäkuuta 2012

Ankvan älyttömän hyvä tattikastike



Sunnuntain sienisaaliista syntyi kastike :) Pekoni tuo soosille lisämakua, mutta jos haluaa vaikka tehdä kasvissyöjillekkin sopivan version, voi sen jättää pois. Tämän vuoksi resepti löytyy myös kasvisruoista :)

Tarvitset:
n. 1 litra tuoreita tatteja, kaikki lajit käyvät (paitsi sappitatti ;) )
1 sipuli
1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
2dl kermaa (huom! kunnon kermaa, ei mitään kevytjuttuja)
100g ranskankermaa
4-5 siivua pekonia
n. 1dl tuoretta meiramia ("löyhä" desi, ei siis survota tiiviisti mittaan)
pieni loraus kasvisfondia tai 1/3 fond du chef kasvisfondinapista
mausteeksi valkopippuri, suolaa
(loraus vettä, jos kastikkeesta meinaa tulla liian paksua)

Paista pekoniviipaleet pannulla rapeiksi. Valuta ylimääräinen rasva pois paperin päällä ja silppua pekonit hienoksi. Pese tai vaihda pannu ennen kun alat haihduttaa sienistä nestettä.

Siivoa sienet ja pilko ne hienoksi. Haihduta sienistä neste paistinpannulla. Kun neste on hävinnyt, lisää pannulle voi ja silputtu sipuli. Kypsennä hetki ja mausta valkopippurilla ja pienellä ripauksella suolaa. Ripottele päälle vehnäjauhot, sekoita se sienten ja sipulin joukkoon. Lisää kerma, ranskankerma, tuore meirami silputtuna sekä kasvisfondi. Anna keihua hetki (lisää tarvittaessa vettä). Sekoita joukkoon pekonisilppu ja tarjoile, kastike sopii niin perunan kuin pastankin kaveriksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti