tiistai 10. heinäkuuta 2012

Feta-tsatsikikakku



Ohjen mukailtu Maku-lehden ohjeesta. Korvasin siinä käytetyn tahinin hummuksella ja muitakin pieniä muutoksia tein.

Feta-tsatsikikakku

Tarvitset:

20 viipaletta ruispaahtoleipää (esim. taikaruis)
20 viipaletta vaaleaa paahtoleipää (mie käytin graham-paahtista)

Täyte 1:
1 (n.200g) kurkku
200g fetajuustoa
4dl turkkilaista jogurttia
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2rkl hunajaa
½dl tuoretta minttua silputtuna
½dl tuoretta ruohosipulia silputtuna
mustapippuria myllystä

Täyte 2 (alkuperäisessä ohjeessa tämän tilalla käytettiin tapenadea ja turkkilaista jogurttia):
1tlk (380g) kikherneitä suolaliemessä
n.3rkl vettä
1rkl sitruunamehua
1rkl oliiviöljyä (extra virgine)
1rkl tahinia
ripaus suolaa
mustapippuria
n.1/4tl jeeraa (eli juustokuminaa)

Koristeeksi:
turkkilaista jogurttia
majoneesia
ruohosipulia
kirsikkatomaatteja
tuoretta minttua

Kostutukseen:
maitoa

Leikkaa leivistä reunat pois. Raasta kurkku ja purista raasteesta siivilän läpi ylimääräiset nesteet pois. Sekoita kurkkuraaste, murennettu fetajuusto, hunaja, valkosipuli, yrtit ja mustapippuri jogurttiin.

Valmista hummus. Valuta kikherneet ja soseuta ne hienoksi sauvasekoittimella. Lisää joukkoon muut ainekset, sekoita hyvin, tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Lado 2x4 leipäpalan shakkiruudukko lautaselle/leikkuulaudalle ja kostuta kerros maidolla. Lisää puolet ensimmäisestä täytteestä. Lado päälle kerros vastakkaisessa järjestyksessä, kostuta ja levitä puolet toisesta täytteestä. Toista kerrokset ja laita päällimmäiseksi kerros leipää.

Kakun kannattaa antaa tekeytyä jääkaapissa kelmuun käärittynä seuraavaan päivään. Kuorruta kakku sekoittamalla makusi mukaan turkkilaista jogurttia ja majoneesia (mie laitoin ihan pienen tilkan majoa makua antamaan, alkuperäisessä ohjeessa sitä ei ollut) ja koristele makusi mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti