keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Jäätelökakku


Olen jo vuosia ihaillut tätä Sekasopan jäätelökakkua, mutten ole saanut aikasiksi testata sitä. Nyt sitten kokeilin :) Tosi namia, suklaapinnan teko vaan kaipaa vielä vähän harjoittelua.

Tarvitset:

200g maitosuklaata
3tl öljyä (esim. rypsi)
1 litra nougat-jäätelöä
1 litra vaniljajäätelöä
n. 2dl suolapähkinöitä
2dl kuohukermaa
2dl ruokosokeria
1 pötkö dominoita
50g voita

Lisäksi silikoninen kakkuvuoka. Käytin Ikean vuokaa, jonka vetoisuus on nettisivujen mukaan 1,5 litraa, mutta silti siihen upposi tuo 2 litraa jäätelöä.

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja lisää siihen öljy. Voitele myös silikonivuoka kevyesti öljyllä, pyyhi ylimääräinen pois. Levitä suklaa vuoan joka puolelle käännellen vuokaa. Valuta ylimääräinen suklaa pois, jos se jää vuokaan, tulee kuorrutteesta liian paksu ja kakkua on vaikea leikata. Laita vuoka pakastimeen jähmettymään.

Valmista kinuski keittämällä kermaa ja ruokosokeria paksupohjaisessa kattilassa noin 5-10 minuuttia koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä.

Sekoita hieman pehmennyttä nougatjäätelöä lusikalla. Lusikoi jäätelö sitten vuokaan suklaakuorrutteen päälle ja tasoita. Ripottele päälle pähkinät ja kinuskikastike. Pehmennä ja sekoita myös vaniljajäätelö ja levitä se sitten  pähkinöiden päälle. Nosta hetkeksi pakastimeen.

Murusta dominot tehosekoittimessa ja sekoita ne sulaan voihin. Kun seos on jäähtynyt, levitä se jäätelön päälle tasaiseksi pohjaksi. Peitä kelmulla ja anna jähmettyä pakastimessa muutama tunti.

Irrottele kakku varovaiseksi vuoasta, jottei suklaakuorrutus halkeille (mie en ihan onnistunut tässä). Koristele esimerkiksi tuoreilla kirsikoilla.

1 kommentti:

  1. Voi mitä herkkuja ne jotkut kotiäidit ehtii loihtia! :) ja vielä kahden lapsen kanssa :O itsellä ruokabloggaaminen melko jumissa jo yhdenkin beibin kanssa..

    VastaaPoista