tiistai 10. heinäkuuta 2012
Kuopaisusämpylät
Nää on ihan miun suosikkisämpylöitä :) Hyviä, ainekset löytyy yleensä kaapista ja tosi helppoja tehdä, käsiä ei tarvii ollenkaan sotkea taikinaan. Ohje on jostain vanhasta Maku-lehdestä. Olen tehny näitä sekä neljän viljan hiutaleilla että kaurahiutaleilla ja molemmilla tulee tosi hyviä.
Kuopaisusämpylät (n.16kpl)
Tarvitset:
3dl neljän viljan hiutaleita (myös kaurahiutaleet sopii)
3dl sämpyläjauhoja
1ps (11g) kuivahiivaa
1tl suolaa
2tl sokeria
4dl vettä
2dl vehnäjauhoja
½dl pullomargariinia (tai 50g voita/margariinia sulatettuna)
Sekoita hiutaleet, sämpyläjauhot, kuivahiiva, suola ja sokeri. Lämmitä vesi noin 42 asteiseksi (vähän kädenlämpöistä lämpimämpi) ja kaasa joukkoon. Lisää taikinaan myös vehnäjauhot ja margariini. Sekoita taikina tasaiseksi. Taikina jää aika löysäksi. Anna kohota liinan alla kaksinkertaisesksi (noin 30min). Kuopaise taikina sämpylöiksi leipurin lastalla kulhon reunaa myöten ja vieritä sämpylät leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kohota vielä liinalla peitettynä noin 15 min. Pirskota pinnalle hieman vettä, jotta pinnasta tulee rapea. Paista 250 asteisessa uunissa keskitasolla 8-10min.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti