keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Linssi-bataattikeitto



Keitosta saa helposti vegaanisen korvaamalla kerman esimerkiksi kaurakermalla tai jättämällä sen kokonaan pois (laita tällöin vähän enemmän vettä)

Tarvitset:

200g bataattia (tämä määrä siis kuorimisen jälkeen)
2 dl punaisia linssejä
1rkl öljyä
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
kasvisliemikuutio
1,2l vettä
200g tomaattimurskaa
1dl kermaa (käytin 10% kevytkermaa)
mausteita: mustapippuria, rosmariinia, timjamia, paprikajauhetta, suolaa

Kuoti bataatti ja pilko se pienehköiksi kuutioiksi (pienet kuutiot kypsyvät nopeammin).Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuullota sipuleita hetki öljyssä kattilan pohjalla. Lisää vesi, liemikuuti ja bataatit ja anna keittyä niin, että bataatit ovat hieman pehmenneet. Lisää linssit, tomaattimurska ja mausteet ja keitä vielä 10-15 min. Soseuta keitto. Laita kattila takaisin liedelle, lisää kerma ja anna kiehahtaa. Tarkista mausteet vielä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti