keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Kylmäsavutofu-tomaattikastike pastalle



Tuoreista tomaateista tehty kastike oli oikeen maukasta ja kylmäsavustettu tofu toi siihen lisää ruokasuutta. Kastikkeen voi tehdä myös ilman tofua tai korvata sen esimerkiksi soijarouheella.
 
Ohje on täysin vegaaninen :)

Tarvitset:
6 tomaattia (keskikokoisia)
1 isohko sipuli
3 valkosipulin kynttä
200g tomaattimurskaa
kasvisliemikuutio
nippu tuoretta basilikaa
1dl vettä
paketti kylmäsavustettua tofua
öljyä paistamiseen
mausteita: mustapippuria, suolaa, paprikajauhetta
Kalttaa tomaatit ja pilko ne pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet hienoksi. Freesaa tomaatteja ja sipuleita kuumalla pannulla tilkassa öljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja silputulla tuoreella basilikall (jätä muutama lehti koristeluun). Lisää joukkoon tomaattimurska, vesi ja kasvisliemikuutio ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä. Itse annoin kastikkeen porista noin tunnin. 

Kuutioi tofu ja paista se pannulla. Lisää tofukuutiot kastikkeen joukkoon, tarkista mausteet (ja lisää niitä tarvittaessa) ja anna porista vielä hetki. Tarjoa kastike pastan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti