tiistai 10. heinäkuuta 2012

Maukas olutpaisti



Meinasin tehdä ruoaksi karjalanpaistia, mutta viime hetkellä päädyinkin tekemään jotain muuta :) Tämä on vähän niinkun parannaltu karjalanpaisti, tervaolut tuo liemelle ja lihoille hyvän aromin ja padasta tulee maukkaampi ja täyteläisempi! Maistui koko perheelle :)

Tarvitset:

Yhteensä 600g porsaan- ja naudanlihaa (miula 300g naudan paistia ja 300g porsaan lapaa. Voit käyttää myös muuta lihaa,esimerkiksi valmiita karjalanpaistilihoja)
1 iso sipuli
1 rkl voita
2 porkkanaa
5 valkosipulinkynttä
n. 3dl Karjala Terva- olutta
5dl lihalientä (keitin härkäfondista)
laakerinlehti
n. 15 maustepippuria
1 rkl soijaa
1rkl suolaa (tai maun mukaan)

Kuutioi lihat sopiviksi suupaloiksi ja pilko sipuli lohkoiksi. Ruskista lihat ja sipuli paistinpannulla voinokareessa. Kuori valkosipulinkynnet ja porkkanat ja pilko porkkanat. Laita kaikki ainekset pataan ja sekoita. Anna hautua 150 asteisessa uunissa vähintään 2 tuntia, mie hauduttelin yli kolme ja hyvää tuli :) Noin puolessa välissä paistoa kannattaa maistaa suolaisuustilanne ja lisätä tarvittaessa joko suolaa tai vettä. Olutpaisti sopii tarjottavaksi esimerkiksi keitettyjen perunoiden, perunamuusin tai timjamilla maustettujen viipaleperunoiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti