tiistai 10. heinäkuuta 2012
Mozzarellakuorrutettua broileria ja sahramirisottoa
Broilerit paistetaan nopeasti pannulla tilkassa rasvaa ja maustetaan mustapippurilla, suolalla ja valkosipulilla. Päälle pari tuhtia siivua mozzarellaa ja uuniin grillivastuksen alle hetkeksi.
Sahramirisotto (kolme reilua tai neljä pienempää annosta)
3dl risottoriisiä (arborio tai carnaroli)
1 shalottisipuli
1rkl oliiviöljyä
1rkl voita
hyppysellinen sahramia (n. 1/4 teelusikallista)
2dl kuivaa valkoviiniä
n. 6dl kasvis tai kanalientä (keitin kasvisliemen fondista, mutta voi keittää myös liemikuutiosta (tai tietty tehä alusta asti ite). Noudata paketin ohjetta määrän suhteen)
1dl raastettua parmiggianoa tai granaa
Hienonna sipuli. Sulata voi kattilan pohjalla ja lisää joukkoon oliiviöljy. Kuullota risottoriisit, sipulisilppu ja sahrami rasvassa. Lisää joukkoon valkoviini ja sekoittele, kunnes se on imeytynyt riisiin. Lisää kasvis/kanalientä vähän kerrallaan riisin joukkoon. Anna nesteen imeytyä aina ennen sen lisäämistä. Muista sekoitella ahkerasti. Kun risoton takenne on sopivan kermaista ja riisi al dente, sammuta levy ja lisää joukkoon parmesaaniraaste. Tarjoa heti.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti