keskiviikko 11. heinäkuuta 2012
Mustikka-rahkakakku
Vaniljarahka, mustikat ja kaurakeksipohja sopivat loistavasti yhteen :)
Pohja:
100g voita
0,5dl sokeria
1rkl siirappia
3dl kaurahiutaleita
2rkl vehnäjauhoja
2rkl maitoa
Täyte:
5 liivatelehteä
500g maitorahkaa
5dl kuohukermaa
1-1,5dl sokeria (maun mukaan)
vaniljatangon siemenet
Mustikkakiille:
300g mustikoita
2dl vettä
1dl hyytelösokeria
Sulata voi ja sekoita siihen muut pohjan ainekset. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja paista 175 asteessa 20-25 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä hyvin vuoassaan.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ja anna niiden liota muutama minuutti.Vatkaa kerma vaahdoksi Sekoita liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä ja anna jäähtyä hieman. Sekoita rahkan sekaan sokeri, vanilja ja liivateseos. Nostele kuohukerma varovasti joukkoon ja levitä täyte jäähtyneen kaurakeksipohjan päälle. Anna hyytyä vähintään pari tuntia tai mieluiten yön yli.
Valmista kiillehyytelö pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä mustikat (jäiset tai tuoreet) kakun päälle ja lusikoi päälle kiillehyytelöä. Kiillettä ei kannata tehdä kauhean aikaisin, sillä se saattaa värjätä kakkua, etenkin jos käytät pakastemustikoita.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti