tiistai 10. heinäkuuta 2012

Nuhasoppa eli Kolmen sipulin keitto Ankvan tapaan



Tässä tapauksessa kuva ei tee keitolle oikeutta. Tosi hyvää, pehmeän ja täyteläisen makusta soppaa! Ihanaa nyt talvella, kun olo on vähän väliä nuhanen ja kurkku kipeä :) Tein tätä ekaa kertaa joskus vuosi sitten ja onneksi kirjasin raaka-aineet ylös, pikkusen tosin muuttelin määriä tähän :) Keitto sopii pienempinä annoksina hyvin myös alkuruoaksi

Kuorrutettu kolmen sipulin keitto (4 annosta)

Tarvitset:
2 isoa sipulia
3 punasipulia
5 valkosipulinkynttä
2 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
3 dl vettä
2 dl kuivaa valkoviiniä 
1,5 rkl kasvisfondia (tai kasvisliemikuutio)
1 dl kuohukermaa
maustamiseen timjamia, suolaa ja valkopippuria

Kuorrutus:


vaaleaa leipää (esim. ranskanleipä)

voimakasta juustoa, esim gruyere tai mustaleima

Paloittele kuoritut sipulit ja punasipulit renkaiksi ja hienonna valkosipulinkynnet. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipuleita hetki niin, että niistä tulee hieman läpikuultavia. Ripottele sekaan vehnäjauhot ja lisää vesi, valkoviini ja kasvisfondi. Anna porista miedolla lämmöllä kunnes sipulit ovat pehmenneet.


Kun sipulit ovat pehmeitä, soseuta keitto sauvasekoittimella. Laita kattila takaisin liedelle, lisää kerma sekä mausteet ja anna kiehahtaa.

Annostele keitto tarjoiluastioihin ja lisää päälle vaaleaa leipää kuutioina sekä juustoraastetta. Gratinoi 225 asteisessa uunissa grillivastuksella hetki niin, että juusto on sulanut ja saanut vähän väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti