tiistai 10. heinäkuuta 2012

Omenachutney




 Ohje mukaeltu kotilieden reseptistä.

 Tarvitset:
3 isoa hapahkoa omenaa
1 iso sipuli
2 dl vettä
2 cm:n pituinen pala tuoretta inkivääriä
1 punainen chilipalko
1/2 tl suolaa
1 tl kanelia
1 1/2 dl hillosokeria
1/2 dl valkoviinietikkaa

Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Lohko malto kattilaan. Kuori ja paloittele sipuli joukkoon. Lisää vesi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja hauduta omenat kannen alla pehmeäksi Lisää joukkoon alusta alkaen kuorittu ja suikaloitu pala inkiväärinjuurta sekä suola.
Mausta pehmennyt seos kanelilla ja hillosokerilla. Lisää valkoviinietikka. Sekoita hyvin ja keitä vielä 15 minuuttia ilman kantta tai kunnes ainekset soseutuvat ja sakenevat.
Tölkitä chutney heti ja sulje tölkit. Tarjoa liharuokien lisänä tai voileivän höysteenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti