tiistai 10. heinäkuuta 2012

Punajuuririsotto



Tämän risoton voi tarjota alkuruokana, lisäkkeenä tai pääruokana. Myö syötiin ihan pääruokana, jolloin tästä tulee 4 annosta. Paistoin lisukkeeksi vielä vähän halloumia ruokaisuutta tuomaan :)

Tarvitset:

2 isoa punajuurta
1rkl voita
1rkl oliiviöljyä
3dl risottoriisiä (esim. arborio)
1 sipuli
8dl kasvislientä (voit keittää kuutiosta tai fondista)
100g mascarponea
mustapippuria, suolaa tarvittaessa

Kuori punajuuret ja raasta ne. Silppua sipuli. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon oliiviöljy. Kuullota risottoriisi, punajuuriraaste ja sipuli rasvassa. Kaada joukkoon kasvislientä aina vähän kerrallaan. Keitä koko ajan sekoittaen ja lisää nestettä aina kun edellinen erä on imeytynyt riisiin. Lisää viimeinen erä kasvislientä ja keitä hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää joukkoon mascarpone ja mausteet.Tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti