tiistai 10. heinäkuuta 2012

Pinaattinen kasvislasagne



Nam, tulipas hyvää lasagnea! Tällä kertaa jätettiin liha pois eikä sitä kyllä jäänyt kaipaamaankaan, sen verran hyvältä maistui :) Tomaattikastikkeeseen voi toki lisätä naudan paistijauhelihaa, jos haluaa lihaisamman version.

Tarvitset:
9-12 lasagnelevyä (Barilla Lasagne all'uovo) vuoan koosta riippuen

tomaattikastike:
1 purkki tomaattimurskaa
1,5dl vettä
n.200g kirsikkatomaatteja
1rkl punaviinietikkaa
2tl ruokosokeria
1 puska tuoretta basilikaa
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
tilkka oliiviöljyä kuullotukseen
oreganoa, rosmariinia, suolaa, mustapippuria

juusto-pinaattikastike:
7dl maitoa
3rkl voita
3rkl vehnäjauhoja
n.200g juustoraastetta (miula vanha gouda)
1 pussi (150g) pakastepinaattia
½tl muskottipähkinää
½tl valkopippuria
(suolaa tarvittaessa)

Valmista ensin tomaattikastike. Paloittele kirsikkatomaatit neljään osaan ja silppua basilikat pienemmiksi. Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota ne pannulla öljytilkassa. Lisää muut ainekset ja anna hautua kannen alla vähintään puolisen tuntia. Sekoita välillä, tarkista maku ja mausta tarvittaessa lisää.

Valmista juustokastike tomaattikastikkeen hautuessa. Sulata voi kattilan pohjalla ja sekoita siihen vehnäjauho. Älä ruskista! Kaada joukkoon maito ja anna kiehahtaa. Muista sekoittaa kastiketta koko ajan, jottei se pala pohjaan. Lisää kuumaan kastikkeeseen juustoraaste ja pinaatit ja sekoittele kunnes ne ovat sulaneet joukkoon. Mausta valkopippurilla ja raastetulla muskottipähkinällä (ja suolalla. Miun käyttämä juusto oli sen verran suolaista, ettei suolaa tarvinnut lisätä)

Kokoa lasagne kerroksittain laittamalla alimmaiseksi lasagnelevyjä, sitten tomaattikastiketta ja lopuksi juustokastiketta. Tää näin haluamasi määrä kerroksia. Laita päällimmäiseksi juustokastiketta. Paista 175 asteisessa uunissa noin puoli tuntia. HUOM! tämä paistoaika on miun käyttämille Barillan lasagnelevyille. Muun merkin levyt voivat vaatia pidemmän paistoajan pehmetäkseen. Anna lasagnen vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti