Kuva ei oo mikään parhain mahdollinen, mutta oli tosi hyvää! Ohje on suoraan Puolialaston kokki-blogista. Meillä ei ole grillausmahdollisuutta, joten paistetiin nää uunissa grillivastuksella ja hyvin onnistui siis niinkin :) Pidin näitä vaan hiukkasen liian kauan uunissa, kesäkurpitsat meni aika onnettoman näköisiksi. Lisänä paistettuja uusia perunoita, joihin siis tuli vaan uusia, keitettyjä perunoita, jotka lohkoin kylminä ja paistoin voitilkassa ja maustoin paprikajauheella, mustapippurilla ja valkosipulisuolalla.
Tarvitset:
1 iso maustamaton possun sisäfilee
Marinadi:
1 dl öljyä
0,5 dl soijakastiketta
2 rkl worcestershirekastiketta
1 rkl sitruunamehua
2 rkl sinappia
1 tl suolaa
1 tl pippuria
Grillaamiseen:
170 g pekonia
1 kesäkurpitsa lisäksi
varrastikkuja
Poista fileistä (rasva ja) kalvot isolla veitsellä viiltäen. Viipaloi liha filee noin 3-4 cm levyisiksi paloiksi. Sekoita marinadin ainekset. Kaada marinadi fileepalojen päälle kannelliseen astiaan tai tukevaan muovipussiin ja marinoi muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Valmista vartaat. Pese kesäkurpitsa ja vedä siitä juustohöylällä pitkiä, ohuita viipaleita. Nosta lihapalat marinadista ja rullaa palojen ympärille pekonia (puolita pekonisiivut, niin riittävät sopivasti lihapaloille). Työnnä lihapalat varrastikkuihin vuorotellen kesäkurpitsarullien kanssa.
Marinadi:
1 dl öljyä
0,5 dl soijakastiketta
2 rkl worcestershirekastiketta
1 rkl sitruunamehua
2 rkl sinappia
1 tl suolaa
1 tl pippuria
Grillaamiseen:
170 g pekonia
1 kesäkurpitsa lisäksi
varrastikkuja
Poista fileistä (rasva ja) kalvot isolla veitsellä viiltäen. Viipaloi liha filee noin 3-4 cm levyisiksi paloiksi. Sekoita marinadin ainekset. Kaada marinadi fileepalojen päälle kannelliseen astiaan tai tukevaan muovipussiin ja marinoi muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Valmista vartaat. Pese kesäkurpitsa ja vedä siitä juustohöylällä pitkiä, ohuita viipaleita. Nosta lihapalat marinadista ja rullaa palojen ympärille pekonia (puolita pekonisiivut, niin riittävät sopivasti lihapaloille). Työnnä lihapalat varrastikkuihin vuorotellen kesäkurpitsarullien kanssa.
Grillaa
vartaita käännellen noin 6 minuuttia (riippunee lihapalojen koosta ja
paistolämpötilasta, me saadaan sopivan kypsää noin vartissa).
2 sipulia
4 tomaattia
2 rkl öljyä
2 rkl sinappia
0,5 dl HP-kastiketta
1 dl ketsuppia
1 hienonnettu valkosipulin kynsi
1 tl kanelia tai juustokuminaa (jeeraa)
1 tl tabascoa
1,5 dl colajuomaa
2 rkl fariinisokeria
1 tl suolaa
Kuori ja hienonna sipulit. Pese ja kuutioi tomaatit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota ensin sipuleita hetki ja lisää sitten tomaatit. Paista kevyesti noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon muut ainekset ja keitä miedolla lämmöllä puoli tuntia, kunnes kastike on sakeaa.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti