tiistai 10. heinäkuuta 2012

Marinoituja mansikoita ja mascarponevaahtoa



Raikas, kesäinen ja älyttömän hyvä jälkkäri :) Pertin mansikoihin käytin limoncelloa, alkoholiton versio syntyy sitruunamehusta ja molemmat on tosi hyviä :)

Mansikoiden ohje
hesarin ruokasivustolta

Tarvitset:
noin 1l mansikoita
1 1/4dl sokeria
1dl vettä
3rkl Limoncelloa (alkoholittomaan versioon sitruunamehua)
8-10 basilikanlehteä 

Keitä vettä ja sokeria kattilassa, kunnes sokeri sulaa.. Lisää liemeen sitruunalikööri. Leikkaa basilikanlehdet suikaleiksi ja lisää myös ne joukkoon. Anna jäähtyä.

Perkaa ja puolita mansikat. Laita ne liemeen, sekoita varovasti lusikalla. Anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia.

Mascarponevaahtoon laitoin yksinkertaisesti saman grammamäärän (laitoin 150g molempia ja jäi reilusti yli, tossa annoksessa on vaahtoa noin 50g eli suunnilleen 6 riittää) mascarponea ja vaahdotettua kuohukermaa. Mausteeksi vähän sokeria ja vaniljatangon siemenet, nams :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti