Raikas, kesäinen ja älyttömän hyvä jälkkäri :) Pertin mansikoihin käytin limoncelloa, alkoholiton versio syntyy sitruunamehusta ja molemmat on tosi hyviä :)
Mansikoiden ohje hesarin ruokasivustolta
Tarvitset:
noin 1l mansikoita
1 1/4dl sokeria
1dl vettä
3rkl Limoncelloa (alkoholittomaan versioon sitruunamehua)
8-10 basilikanlehteä
Keitä vettä ja sokeria kattilassa, kunnes sokeri sulaa.. Lisää
liemeen sitruunalikööri. Leikkaa basilikanlehdet suikaleiksi ja lisää
myös ne joukkoon. Anna jäähtyä.
Perkaa ja puolita mansikat. Laita ne liemeen, sekoita varovasti lusikalla. Anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia.
Mascarponevaahtoon
laitoin yksinkertaisesti saman grammamäärän (laitoin 150g molempia ja
jäi reilusti yli, tossa annoksessa on vaahtoa noin 50g eli suunnilleen 6
riittää) mascarponea ja vaahdotettua kuohukermaa. Mausteeksi vähän
sokeria ja vaniljatangon siemenet, nams :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti