tiistai 10. heinäkuuta 2012

Runebergin tortut



Ohjeesta tulee 12 ison muffinssin (esim. amerikanmuffinssivuoka) kokoista torttua tai varmaan parisenkymmentä pientä.

Tarvitset:

200g huoneenlämpöistä voita
2dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2 munaa
1dl kuohukermaa
2dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
2dl mantelijauhetta tai -lastuja
2dl piparimuruja (mahdollisimman hienoa, kannatta tehdä yleiskoneella jos sellainen löytyy)
2tl kardemummaa
(1-2tl manteliaromia) <- mie en tätä laittanut ja ovat miusta oikein hyviä ja mantelisia silti :)

Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa vaahdon sekaan kananmunat ja kerma. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voivaahtoon. Lisää myös manteliaromi, jos sitä käytät. Sekoita taikina tasaiseksi. Annostele taikina esimerkiksi muffinnipellille tai - vuokiin, tasoita leivonnaisten pinta. Paista uunin alatasolla 200 asteessa. Pienet tortut paistuvat 10-15 minuutissa, isommat vaativat 20-25 minuuttia. Koristele tortut nokareella vadelmahilloa ja rinkulalla tomusokerikuorrutetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti