tiistai 10. heinäkuuta 2012

Suklaita


Daim (ohje täältä)

2 rkl vehnäjauhoja 
2rkl siirappia
 
2 rkl voita tai margariinia
 
1 rkl kermaa
 
1/2 dl jauhettuja manteleita tai pähkinöitä
 
1 dl sokeria
 
1 rkl kaakaojuomajauhetta tai tummaa kaakaojauhetta(käytin ihan oboyta)
 
150 g maitosuklaata (maraboun maitosuklaalla tulee aidoimman makuista)

Laita rasva kattilaan. Anna sulaa hetken. Lisää kerma ja muut ainekset paitsi suklaa. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia koko ajan sekoittaen. Kaada seos leivinpaperille, laita toinen leivinpaperi päälle ja kauli taikina ohkeiseksi levyksi. Huom! Toimi ripeästi sillä taikina jäähtyy nopeasti ja kovettuu kovaksi. Anna levyn jäähtyä ja kovettua. Sulata mikrossa tai vesihauteessa suklaa sulaksi ja levitä levyn päälle. Anna suklaan kovettua ja taittele paloiksi.

Mie en ilmeisesti keittänyt massaa tarpeeksi kauan, sillä daimista tuli pehmeää. Se ei kuitenkaan haitannut, oli helppo leikata paloiksi ja Perttikin tykkäsi enemmän kun sen mielestä tavallisen daimin vikana on se, että sen syöminen tuntuu inhottavalta ikenissä. 

Valkosuklaa-sitruunatryffelit (20kpl)

25g voita
½ dl kuohukermaa
225g valkosuklaata
2 rkl sitruunan kuorta raastettuna

Koristeluun:
mantelirouhetta 
tai 
100g valkosuklaata

Kiehauta voi ja kerma kasarissa jatkuvasti sekoittaen. Keitä n. minuutin ajan ja nosta liedeltä. murra suklaa paloiksi ja lisää kasariin. Sulata koko ajan sekoittaen. Jäähdytä ensin huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin, jotta se hieman kohmettuu.
Murra seosesta pieniä paloja ja pyörittele ne palloiksi. Nosta vielä ½ tunniksi jääkaappiin.

Koristelu: Pyörittele pallot mantelirouheessa TAI: Sulata valkosuklaa. Kasta pallot siihen ja valuta ylimääräinen suklaa takaisin kulhoon. Laita tryffelit leivinpaperille ja vedä niihin kuvioita haarukalla. Anna kovettua.


Kaneli-kardemummatruffelit (20-25kpl)


1 tl kanelia

1tl kardemummaa

1½dl kuohukermaa

1tl hunajaa

200g maitosuklaata


koristeluun: tummaa kaakaojauhetta


Rouhi suklaa hienoksi rouheeksi. Kiehauta kerma, hunaja ja mausteet. Kaada kermaseos suklaan päälle ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä ensin huoneenlämmössä, sitten jääkaapissa. Ota kovettuneesta seoksesta palloja lusikalla ja pyörittele ne palloiksi. Pyötäytä pallot vielä kauttaaltaan kaakaojauheessa. Anna jähmettyä vielä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti