Daim (ohje täältä)
2 rkl vehnäjauhoja
2rkl siirappia
2 rkl voita tai margariinia
1 rkl kermaa
1/2 dl jauhettuja manteleita tai pähkinöitä
1 dl sokeria
1 rkl kaakaojuomajauhetta tai tummaa kaakaojauhetta(käytin ihan oboyta)
150 g maitosuklaata (maraboun maitosuklaalla tulee aidoimman makuista)
2rkl siirappia
2 rkl voita tai margariinia
1 rkl kermaa
1/2 dl jauhettuja manteleita tai pähkinöitä
1 dl sokeria
1 rkl kaakaojuomajauhetta tai tummaa kaakaojauhetta(käytin ihan oboyta)
150 g maitosuklaata (maraboun maitosuklaalla tulee aidoimman makuista)
Laita
rasva kattilaan. Anna sulaa hetken. Lisää kerma ja muut ainekset
paitsi suklaa. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia koko ajan
sekoittaen. Kaada seos leivinpaperille, laita toinen leivinpaperi
päälle ja kauli taikina ohkeiseksi levyksi. Huom! Toimi ripeästi sillä
taikina jäähtyy nopeasti ja kovettuu kovaksi. Anna levyn jäähtyä ja
kovettua. Sulata mikrossa tai vesihauteessa suklaa sulaksi ja levitä
levyn päälle. Anna suklaan kovettua ja taittele paloiksi.
Mie
en ilmeisesti keittänyt massaa tarpeeksi kauan, sillä daimista tuli
pehmeää. Se ei kuitenkaan haitannut, oli helppo leikata paloiksi ja
Perttikin tykkäsi enemmän kun sen mielestä tavallisen daimin vikana on
se, että sen syöminen tuntuu inhottavalta ikenissä.
Valkosuklaa-sitruunatryffelit (20kpl)
25g voita
25g voita
½ dl kuohukermaa
225g valkosuklaata
2 rkl sitruunan kuorta raastettuna
2 rkl sitruunan kuorta raastettuna
Koristeluun:
mantelirouhetta
tai
100g valkosuklaata
Kiehauta voi ja kerma kasarissa jatkuvasti sekoittaen. Keitä n. minuutin ajan ja nosta liedeltä. murra suklaa paloiksi ja lisää kasariin. Sulata koko ajan sekoittaen. Jäähdytä ensin huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin, jotta se hieman kohmettuu.
Murra seosesta pieniä paloja ja pyörittele ne palloiksi. Nosta vielä ½ tunniksi jääkaappiin.
Koristelu: Pyörittele pallot mantelirouheessa TAI: Sulata valkosuklaa. Kasta pallot siihen ja valuta ylimääräinen suklaa takaisin kulhoon. Laita tryffelit leivinpaperille ja vedä niihin kuvioita haarukalla. Anna kovettua.
Kaneli-kardemummatruffelit (20-25kpl)
1 tl kanelia
1tl kardemummaa
1½dl kuohukermaa
1tl hunajaa
200g maitosuklaata
koristeluun: tummaa kaakaojauhetta
Rouhi suklaa hienoksi rouheeksi. Kiehauta kerma, hunaja ja mausteet. Kaada kermaseos suklaan päälle ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä ensin huoneenlämmössä, sitten jääkaapissa. Ota kovettuneesta seoksesta palloja lusikalla ja pyörittele ne palloiksi. Pyötäytä pallot vielä kauttaaltaan kaakaojauheessa. Anna jähmettyä vielä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti