tiistai 10. heinäkuuta 2012

Valkosuklaa-nougatkakku



Pohja:
Kaakaojauheella maustettu kääretottupohja. Leikkaa irtopohjavuoan kokoinen rinkula

Täyte:
4dl kuohukermaa
300g maustamatonta tuorejuustoa
100g valkosuklaata sulatettuna
½ pussia wiener nougat crushia
1tl vaniljasokeria
sokeria maun mukaan
3 liivatelehteä
tilkka vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa joko vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita keskenään tuorejuusto, sulatettu valkosuklaa ja wiener nougat crush. Mausta sokerilla, vaniljasokerilla ja sitruunamehulla. Sulata liivatteet pakkauksen ohjeen mukaan tilkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki (huom. ei liian kauan, ettei ehdi jähmettyä) ja sekoita sitten täytteeseen. Nostele lopuksi sekaan kermavaahto mahdollisimman varovaisesti. Kaada täyte kääretorttupohjan päälle ja annna jähmettyä jääkaapissa yön yli. Tarjoile kakku esimerkiksi vadelmakastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti