tiistai 10. heinäkuuta 2012

Suppilovahverorisotto

 
Risotto on jossain tuon broileri ja rucolaröykkiön alla :D
 
Suppilovahverorisotto (4 annosta)
 
4 dl arborio-riisiä
1/2 dl oliiviöljyä
nokare voita
1 pieni sipuli
1 l kana- tai kasvislientä 
2 dl kuivaa valkoviiniä
n. 1dl grana padanoa raastettuna
kourallinen kuivattuja suppilovahveroja
suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun: grana padano- lastuja

Liota suppilovahveroita hetki vedessä ja siivilöi sitten ylimääräinen neste pois. Laita kattilaan oliiviöljy ja nokare voi. Kuumenna miedolla lämmöllä niin, että voi sulaa. Kuullota pieneksi silputtu sipuli pehmeäksi (ÄLÄ ruskista!)  Lisää riisi kattilaan ja sekoita. Anna rasvan imeytyä riisiin hetken aikaa. Lisää sitten kattilaan valkoviini, sekoita ja anna viinin haihtua. Lisää kattilaan kanalientä pikkuhiljaa niin, ettei neste pääse kokonaan haihtumaan. Muista sekoittaa koko ajan. Kun lähes kaikki neste on lisätty, laita kattilaan suppilovahverot ja raastettu grana padano ja pyörittele vielä niin kauan, että risotto on sopivan jämäkkää, mutta yhä pehmeää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti