Risotto on jossain tuon broileri ja rucolaröykkiön alla :D
Suppilovahverorisotto (4 annosta)
4 dl arborio-riisiä
1/2 dl oliiviöljyä
nokare voita
1 pieni sipuli
1 l kana- tai kasvislientä
2 dl kuivaa valkoviiniä
n. 1dl grana padanoa raastettuna
kourallinen kuivattuja suppilovahveroja
suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun: grana padano- lastuja
Liota
suppilovahveroita hetki vedessä ja siivilöi sitten ylimääräinen neste
pois. Laita kattilaan oliiviöljy ja nokare voi. Kuumenna miedolla
lämmöllä niin, että voi sulaa. Kuullota pieneksi silputtu sipuli
pehmeäksi (ÄLÄ ruskista!) Lisää riisi kattilaan ja sekoita. Anna
rasvan imeytyä riisiin hetken aikaa. Lisää sitten kattilaan
valkoviini, sekoita ja anna viinin haihtua. Lisää kattilaan kanalientä
pikkuhiljaa niin, ettei neste pääse kokonaan haihtumaan. Muista
sekoittaa koko ajan. Kun lähes kaikki neste on lisätty, laita kattilaan
suppilovahverot ja raastettu grana padano ja pyörittele vielä niin
kauan, että risotto on sopivan jämäkkää, mutta yhä pehmeää
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti