sunnuntai 12. elokuuta 2012

Chili con carne


Mukavasti tulinen chili maistuu aina :) Kannattaa käyttää chilejä sen mukaan, miten tulisesta tykkää. Jos et tunne chilejä kauheasti (kuten mie en :P) niin kannattaa valita mietija versioita :) Mie laitoin tähän kaksi mietoa chiliä, joiden lajia en sen kummemmin tunne,  ja yhden habaneron, tuli mukavasti potkua. Kokemuksesta viisastuneena käsittelin nyt chilejä kumihanskat kädessä, suosittelen tekemään niin.

400g jauhettua naudan paistia (max 5% rasvaa)
1rkl öljyä
1 iso punasipuli
3 valkosipulinkynttä
1 iso punainen paprika
 3-5kpl erilaisia chilejä (miula yksi suht mieto vihreä chili, yksi punainen ja puolikas habanero)
1 tölkki kidneypapuja suolaliemessä
1kg luomutomaattimurskaa
1rkl punaviinietikkaa
1rkl ruokokidesokeria
1tl hienoa merisuolaa
1tl paprikajauhetta
reilusti tuoretta mustapippuria myllystä
1tl oreganoa
½tl cayannepippuria
1/4-½ tl kanelia
1/4-½ tl juustokuminaa
1/4-½ tl jauhettua korianteria
laakerinlehti

Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet, paprika ja chilit. Muista poistaa chileistä siemenet. Ruskista jauheliha öljyssä, mausta suolalla, mustapippurilla ja paprikajauheella ja lisää sitten joukkoon sipuli, valkosipulit ja chilit. Kuullota sipuleita hetki. Lisää joukkoon valutetut pavut, tomaattimurska, etikka, sokeri ja mausteet ja anna sitten hautua vähintään kaksi tuntia miedolla lämmöllä, mitä pidempään, sen parempi. Mie haudutin omaa chiliäni noin 3 tuntia, mutta soosi saa porista liedellä vaikka viisikin tuntia, kunhan sitä hieman sekoittaa välillä ja pitää levyn pienellä lämmöllä. Tarjoa esimerkiksi riisin kanssa tai syö tortillalettujen välissä.


1 kommentti:

  1. Namnam! Tätäkin meidän on pitänyt tehdä jo pieni ikuisuus, yksi lemppariruokani! :-)

    VastaaPoista