Yleensä käytän risottoon parmiggiano reggianoa, grana padanoa tai pecorino romanoa. Tällä kertaa testasin espanjalaista manchegoa, hyvin toimi!
Tästä tulee neljä pääruoka annosta tai kuusi pienempää.
3dl arborio-riisiä
1rkl oliiviöljyä
1rkl oliiviöljyä
nokare voita
1 banaanishalottisipuli
7 dl kasvislientä
7 dl kasvislientä
2 dl kuivaa valkoviiniä
n. 1,5dl manchego-juustoa raastettuna
puoli litraa tuoreita tai pakastettuja kantarelleja (pakastetut sulatettuna ja ylimääräinen vesi puristettu pois)
n. 1,5dl manchego-juustoa raastettuna
suolaa ja valkopippuria
Jos käytät tuoreita kantarelleja, putsaa ne. Pilko isot kantarellit pienemmiksi, pienet voit käyttää kokonaisina. Laita sienet kylmälle paistinpannulle ja lämmitä niin kauan, että ylimääräinen neste haihtuu. Lisää pannulle voinokare ja paista sieniä hetki. Mausta suolalla ja siirrä sivuun odottamaan.
Laita kattilaan oliiviöljy ja nokare voi. Kuumenna miedolla
lämmöllä niin, että voi sulaa. Kuullota pieneksi silputtu sipuli
pehmeäksi (ÄLÄ ruskista!) Lisää riisi kattilaan ja sekoita. Anna
rasvan imeytyä riisiin hetken aikaa. Lisää sitten kattilaan
valkoviini, sekoita ja anna viinin haihtua. Lisää kattilaan kasvislientä
pikkuhiljaa niin, ettei neste pääse kokonaan haihtumaan. Muista
sekoittaa koko ajan. Kun lähes kaikki neste on lisätty, laita kattilaan kantarellit ja raastettu manchego ja pyörittele vielä niin
kauan, että risotto on sopivan jämäkkää, mutta yhä pehmeää Mausta lopuksi suolalla ja valkopippurilla. Tarjoa heti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti