tiistai 25. syyskuuta 2012

Kantarelli-manchegorisotto



Yleensä käytän risottoon parmiggiano reggianoa, grana padanoa tai pecorino romanoa. Tällä kertaa testasin espanjalaista manchegoa, hyvin toimi!

Tästä tulee neljä pääruoka annosta tai kuusi pienempää.

3dl arborio-riisiä
1rkl oliiviöljyä
nokare voita
1 banaanishalottisipuli
7 dl kasvislientä 
2 dl kuivaa valkoviiniä
n. 1,5dl manchego-juustoa raastettuna
puoli litraa tuoreita tai pakastettuja kantarelleja (pakastetut sulatettuna ja ylimääräinen vesi puristettu pois)
suolaa ja valkopippuria

Jos käytät tuoreita kantarelleja, putsaa ne. Pilko isot kantarellit pienemmiksi, pienet voit käyttää kokonaisina. Laita sienet kylmälle paistinpannulle ja lämmitä niin kauan, että ylimääräinen neste haihtuu. Lisää pannulle voinokare ja paista sieniä hetki. Mausta suolalla ja siirrä sivuun odottamaan.
Laita kattilaan oliiviöljy ja nokare voi. Kuumenna miedolla lämmöllä niin, että voi sulaa. Kuullota pieneksi silputtu sipuli pehmeäksi (ÄLÄ ruskista!)  Lisää riisi kattilaan ja sekoita. Anna rasvan imeytyä riisiin hetken aikaa. Lisää sitten kattilaan valkoviini, sekoita ja anna viinin haihtua. Lisää kattilaan kasvislientä pikkuhiljaa niin, ettei neste pääse kokonaan haihtumaan. Muista sekoittaa koko ajan. Kun lähes kaikki neste on lisätty, laita kattilaan kantarellit ja raastettu manchego ja pyörittele vielä niin kauan, että risotto on sopivan jämäkkää, mutta yhä pehmeää Mausta lopuksi suolalla ja valkopippurilla. Tarjoa heti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti