tiistai 25. syyskuuta 2012

Pihviä, rakuunaporkkanoita ja punaviinikastiketta



 Synttäripäivällisen pääruoka. Pihvin paistoon löytyy netistä ohjeita pilvin pimein, joten mie en ala tässä sen tarkemmin omaani kertomaan, lyhyesti vaan, että kuuma valurautapannu, öljyä ja voita, suolaus ja pippurointi paiston jälkeen ja folioon vetäytymään.

Rakuunaporkkanat on tosi helppo lisäke, joka sopii erittäin hyvin pihvin ja punaviinikastikkeen kanssa. Kaikessa yksinkertaisuudessaan porkkanat pilkotaan, höyrytetään ja kieritetään sen jälkeen voisulassa, johon on silputtu tuoretta rakuunaa. Ei paljoon helpommaksi voi mennä.

Punaviinikastike on sellainen ruoka, johon ei enää reseptiä tarvitse. Tässäkin olen ihan näppituntumalla laittanu ainekset, mutta suunnillensa näin se menee:

3dl punaviinia
puoli pakettia pekonia (n. 70g)
1 banaanishalottisipuli
2rkl härkäfondia
3rkl kylmää voita
(rosmariinia)

Silppua pekoni ja sipuli. Ruskista pekoni kasarin pohjalla. Lisää joukkoon sipuli ja kuullota hetki. Kaada punaviini ja fondi mukaan ja anna porista, kunnes nestettä on jäljellä puolet alkuperäisestä määrästä (n. 15min). Siivilöi ja kaada takaisin kattilaan. Kuumenna kiehiuvaksi, ota pois liedeltä ja vatkaa voi joukkoon ruokalusikallinen kerrallaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti