tiistai 25. syyskuuta 2012

Limettipiirakka ja kookos-vaniljajäätelö (maidoton, munaton)


Tämän piirakan resepti on muokattu Kamomillan konditorian reseptistä. Pohjan ohje on täältä. Mie esipaiston pohjaa vähän liian vähän aikaa, mutta olen huomioinut sen reseptissä.

Tofu ei maistu tässä oikeastaan yhtään, täytteen makeus ja kirpeys peittää sen alleen. Tosi hyvää :)

Pohja:
200 g vegaanista margariinia (täältä näet vegaaniset margariinimerkit)
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria


Lämmitä uuni 200 asteeseen. Paloittele margariini ja anna sen pehmetä. Nypi kuivat aineet margariiniin niin, että taikinasta tulee tasaista. Voitele piirakkavuoka margariinilla ja taputtele taikina sen pohjalle.Laita leivinpaperi pohjan päälle ja kaada siihen esimerkiksi kuivattuja herneitä painoksi. Esipaista pohjaa 10 minuuttia. Valmista sillä välin täyte.

300g pehmeää tofua
3dl sokeria
kahden limen raastettu kuori
neljän limen mehu
2rkl vehnäjauhoja
2rkl maissitärkkelystä

Soseuta tofu tasaiseksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Lisää sokeri, limetin kuori ja mehu, sekoita. Lisää joukkoon vielä jauhot ja maissitärkkelys ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja paista 175 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.

Kookos-vaniljajäätelö

1 purkki kookosmaitoa
1 banaani
½dl tomusokeria
vaniljatanko

Soseuta banaani sauva- tai tehosekoittimella sileäksi soseeksi. Sekoita joukkoon kookosmaito, sokeri ja vaniljatangon siemenet. Valmista jäätelökoneessa koneen ohjeen mukaan. 
VINKKI: jos teet pelkkää jäätelöä, lisää sekaan hieman limen mehua. Se sopii hyvin kookoksen kanssa ja raikastaa jäätelöä kivasti.


 


3 kommenttia:

  1. Voisitko sä kehitellä mulle reseptin valkosuklaa-juustokakku-nimikkeellä, jossa ei ole käytetty liivatetta ja ei vaadi tajuttomia ponnisteluja =D

    VastaaPoista
  2. no voin mie yrittää :p ilmisesti saa kuitenkin sisältää maitoa, kun kerta valkosuklaata käytetään?

    VastaaPoista