tiistai 25. syyskuuta 2012

Pähkinärisotolla täytetyt suippopaprikat ja basilikaöljy


Vegaanisen pääruoan tekeminen oli vähän haastavaa. Netistä löytyi kyllä hyvän kuuloisia reseptejä, mutta ne olivat laatikoita, keittoja yms. ja halusin tehdä jotain "fiinimpää". En myöskään halunnut käyttää soijaa. Kehittelin sitten tälläisen reseptin, hyvää tuli! Voisin tehdä toistekkin :) Basilikaöljy antaa ruoalle lisämakua ja väriä.

Pähkinärisotolla täytetyt suippopaprikat
6 annosta

3 suippopaprikaa

Risotto:
3 dl risottoriisiä
2rkl oliiviöljyä
1 banaanishalottisipuli
7dl kasvislientä 
2 dl kuivaa valkoviiniä (jos teet ruokaa vegaanille varmista, ettei viinissä ole käytetty eläinperäisiä lisäaineita)
70g cashewpähkinöitä
suolaa ja valkopippuria

Silppua sipuli ja murskaa pähkinät rouheeksi. Laita oliiviöljy kattilaan ja kuullota pieneksi silputtu sipuli pehmeäksi (ÄLÄ ruskista!)  Lisää riisi kattilaan ja sekoita. Anna rasvan imeytyä riisiin hetken aikaa. Lisää sitten kattilaan valkoviini, sekoita ja anna viinin haihtua. Lisää kattilaan kasvislientä pikkuhiljaa niin, ettei neste pääse kokonaan haihtumaan. Muista sekoittaa koko ajan. Kun lähes kaikki neste on lisätty,  sekoita joukkoon pähkinämurska. Mausta ja anna porista niin kauan, että risotto on sopivan jämäkkää, mutta yhä pehmeää.

Paprikat kannattaa paahtaa hieman ennen risoton valmistumista.

Lämmitä uuni 225 asteeseen grillivastiksella. Halkaise paprikat ja poista niistä siemenet. Paahda paprikoita uunissa hetki niin, että pintaan tulee vähän väriä. Älä anna pehmetä liikaa! Täytä risotolla ja tarjoa heti.

Basilikaöljy

puska basilikaa
1dl oliiviöljyä
n. 1tl limetin mehua
suolaa, valkopoppuria

Hienonna basilika. Laita öljy ja basilika tehosekoittimeen ja surauta hienoksi. Mausta limellä, suolalla ja valkopippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti