tiistai 25. syyskuuta 2012

Macaron-leivokset


Ensimmäiset macaronit onnistuivat yllättävän hyvin! Ei niistä täydellisiä tullut, mutta ihan ok näköisiä ja hyvän makuisia :) Ohjeen nappasin Jauhot Suussa-blogista, jossa on muitakin hyviä ohjeita. Sieltä löytyy tosi hyvä paketti macaronien teosta, kannattaa käydä lukemassa.

90g valkuaista (vanhennutettu 1 vrk huoneenlämmössä)
30g hienoa sokeria
200g tomusokeria
110g mantelijauhoa
(väriä, käytin sinistä pastaväriä, mutta jauheväri sopii kuulemma paremmin)

Mittaa siivilöity mantelijauho ja tomusokeri kulhoon ja siirrä odottamaan. Vatkaa valkuaisia ja kun ne alkavat muodostaa kevyttä vaahtoa, lisää hieno sokeri vähän kerrallaan ja vatkaa vaahto kiiltäväksi marengiksi (varo kuitenkin ylivatkaamista). Sekoita tomusokeri-mantelijauhoseos vaahtoon käännellen ensi nopeasti ja sitten tahtia hidastaen. Lisää mahdollinen väri puolessa välissä kääntelyä. (Seoksen pitäisi olla sopivaa kun vedät veitsellä viillon taikinaan ja 10 sekunnissa kuvio häviää ja taikinan pinta tasaantuu. Mikäli taikina tuntuu vielä liian paksulta, kääntele sitä pari kertaa ja kokeile uudestaan.) Siirrä taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperilla peitetylle pellille haluamasi kokoisia taikinaympyröitä (esim. n. 3 cm halkaisijaltaan). Pursotettuasi pellillisen kopauta peltiä kevyesti muutaman kerran pöytäpintaa vasten. Anna taikinan levätä 30-60 min ennen paistamista. Paista 150°C:ssa n. 18 min. Jäähdytä kuoret täysin ennen täyttämistä.

Mie käytin täytteenä mustikkahilloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti