sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Vadelma-kinuskijuustokakku


Mie teen yleensä kaikista kakuista mahdollisimman suklaisia :P Tällä kertaa halusin kokeilla jotain muuta. Tästä tulikin oikein hyvää! Vadelma ja kinuski sopivat hyvin yhteen :) Mie oikaisin käyttämällä valmista kinuskikastiketta, mutta voit toki tehdä kinuskin myös itse. Kaurakeksipohjasta on tullut miun lemppari :)

Tarvitset (matala kakku 24cm irtopohjavuokaan)

Pohja:
100g voita
0,5dl sokeria
1rkl siirappia
3dl kaurahiutaleita
2rkl vehnäjauhoja
2rkl maitoa

vadelmakerros:

200g pakastevadelmia
½dl vettä
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
150g maustamatonta tuorejuustoa
2dl kuohukermaa
2 liivatelehteä
½dl vettä

kinuskikerros:

1 prk valmista kinuskikastiketta (2dl)
150g maustamatonta tuorejuustoa
2dl kuohukermaa
2 liivatelehteä
½dl vettä

Sulata voi ja sekoita siihen muut pohjan ainekset. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja paista 175 asteessa 20-25 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä hyvin vuoassaan.

Vadelmakerros: Koska käytin ulkomaalaisia pakastevadelmia, kuumensin ne ensin. Laita kattilaan vesi, vadelmat ja sokeri ja kuumenna vähintään kaksi minuuttia. Survo vadelmat siivilän läpi niin, että kastikkeesta tulee siemenetöntä. Jäähdytä hyvin. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vadelmakastike, vaniljasokeri ja tuorejuusto keskenään. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne ½ desissä kiehautettua vettä. Anna jäähtyä hetki ja sekoita sitten vadelma-tuorejuustomössöön. Nostele joukkoon kermavaahto ja levitä vuokaan jäähtyneen pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin 2 tuntia ennen seuraavan kerroksen lisäämistä.

Kinuskikerros: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään tuorejuusto ja kinuskikastike. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne ½ desissä kiehautettua vettä. Anna jäähtyä hetki ja sekoita sitten kinuski-tuorejuustoseokseen. Nostele kermavaahto joukkoon ja levitä vadelmakerroksen päälle vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa 5 tuntia tai yön yli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti