sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Pinaatti-ricottacannelonit


Mietin, tekeekö mieli kasvislasagnea vai canneloneja. Canneloneihin päädyin, ovat kyllä herkkua :)

Tarvitset:
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
300g pakastepinaattia (sulatettuna + ylimääräiset nesteet pois puristettuna)
1tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
250g ricottajuustoa
50g parmesaania
150g (n. 150kpl) canneloniputkia

kastike:
½ puska basilikaa hienonnettuna
½ puska oreganoa hienonnettuna
500g tomaattimurskaa
1dl ruokakermaa
½tl suolaa
mustapippuria myllysta

pinnalle:
75g mozzarellaraastetta

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla. Laita sipulit ja pinaatti pannulla ja pyörittele niin kauan, että sipulit alkavat muuttua hieman läpikuultaviksi, älä ruskista! Sekoita pinaatti, sipulit, ricottajuusto ja parmesaani keskenään mössöksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja täytä seoksella canneloniputket. Asettele purket uunivuokaan. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada kastike cannelonien päälle. Ripottele pinnalle vielä mozzarellaraaste ja paista 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Tarjoile esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti