tiistai 16. huhtikuuta 2013

Jäätelöherkku



Halusin pitkästä aikaa osallistua kuukauden ruokahaasteeseen. Aiheena on tässä kuussa suklaa. Mieleni on tehnyt itse tehtyä jäätelöä vähän aikaa, joten päätin osallistua jätskireseptillä tähän kilpailuun; täyteläistä maitosuklaa-määpähkinävoijäätelöä ja tuhtia suklaa-kinuskikastiketta tarjoiltuna keksikulhosta, lisänä hieman kermavaahtoa. Annoksesta ei tullut ihan sen näköinen, kun oisin halunnut, mutta maku oli hyvä! Tosi makea ja tuhti herkku. Keksikuppien ohje pohjaa Nestle Toll house-suklaacookieiden reseptiin, olen vaan vähän muokkaillut sitä ja jättänyt suklaan pois. Ohjeesta tulee kuusi pienehköä annosta.

Maitosuklaa-maapähkinävoijäätelö

2dl kuohukermaa
200g maitosuklaata
100g maapähkinävoita
1 kananmuna keltuainen ja valkuainen eroteltuna
½dl tomusokeria
1dl täysmaitoa

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, varo vatkaamasta liikaa, muuten jäätelöstä tulee voista. Sulata suklaa ja sekoita siihen kananmunan keltuainen. Sekoita suklaa, maapähkinävoi, sokeri ja maito varovaisesti kerman joukkoon. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja nostele muiden ainesten kanssa sekaisin. Valmista jäätelöksi jäätelökoneen ohjeen mukaan tai pakasta välillä sekoittaen niin kauan, että massa on kiinteää (väh. 12 tuntia)

Suklaa-kinuskikastike

½dl fariinisokeria
1dl kuohukermaa
25g tummaa suklaata (väh 75% kaakaota)

Keitä kermaa ja sokeria kattilassa koko ajan sekoittaen noin viisi minuuttia. Nosta kattila levyltä, lisää joukkoon suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut tasaisesti joukkoon. Anna jäähtyä

Keksikupit (n. 6 isoa tai 12 pientä kuppia)

100g huoneenlämpöistä voita
0,75dl sokeria
0,75dl fariinisokeria
½tl suolaa
½tl ruokasoodaa
1tl vaniljasokeria
1 muna
3dl venhäjauhoja

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vatkaa sokerit ja voi vaahdoksi. Lisää joukkoon muna ja vatkaa vielä hetki. Sekoita jauhot, suola ja sooda keskenään ja sekoita tasaiseksi. Voitele muffinnipellin alaosa öljyllä. Pyörittele taikinasta palloja ja painele ne muffinnipellin alapuolelle kuvan mukaisesti. Taikinaa ei saisi olla liikaa, jotta kupit eivät leviäisi kauheasti, muttei myöskään liian vähän, sillä ne repeävät :P Itse kokeilin monia eri määriä yrityksen ja erehdyksen kautta. Paista 7-9 minuuttia. Jos kuppit leviävät kovin, voit leikata reunat varovasti pois ruokailuveitsellä heti, kun olet ottanut kupit pois uunista. Irrota jäähtyneet kupit varovasti pyörittelemällä pellistä.

Kuva on eri erästä, minimuffaripellillä tehtynä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti