perjantai 3. toukokuuta 2013

Ankkakakku


Miun minimies täytti 1v! Kylpyhirmulle tietysti kylpykakku :) Täytteenä valkosuklaata ja persikkaa

Tarvitset:
5 munan täytekakkupohja

Täyte:

2 purkkia persikkasosetta (piltti, bona tjms.)
1 tölkki persikkaviipaleita mehussa (muovinen pikari)
200g valkosuklaata
3dl kuohukermaa
1tl vaniljasokeria

Koristeluun:
reilusti valkosuklaata (miula meni kolme bandan levyä, kun osa suklaapaloista hajosi)
2dl kuohukermaa
sinistä elintarvikeväriä
tomusokeria
valkoisia sokerihelmiä
marsipaaniankkoja

Leikkaa täytekakkupohja kolmeen osaan. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja sekoita siihen sulatettu suklaa ja vaniljasokeri. Pilko persikkaviipaleet pieniksi kuutioiksi. Kostuta kakkupohja persikkaviipaleiden mehulla ja levitä sitten ensimmäisen pohjakerroksen päälle purkillinen persikkasosetta. Ripottelele päälle puolet persikkakuutioista ja levitä päälle vielä puolet valkosuklaakermasta. Tee toiselle kerrokselle samalla tavalla. Kakku on parhaimmillaan, kun annat sen tekeytyä jääkaapissa vähän aikaa ennen koristelua ja tarjoilua.

Koristelu: Vatkaa koristeluun tarkoitettu kuohukerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla. Ota osa kermavaahdosta erilleen ja sekoita siihen sinistä elintarvikeväriä sen verran, että saat halutun sävyn. Levitä valkoista kermavaahtoa kakun reunoille. Painele sitten reunoille valkosuklaapaloja "laatoiksi", helpoiten laatat pysyvät, kun laitat rivin kerrallaan. Kun laatat ovat paikoillaan, lusikoi päälle "vesi" eli sininen kermavaahto. Koristele marsipaaniankoilla ja sokerihelmillä juuri ennen tarjoilua, muuten ankat päästävät väriä kermavaahtoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti