maanantai 1. huhtikuuta 2013

Kylmäsavuhärkäsalaatti


Myö syötiin kylmäsavuhärkäsalaattia alkuruokana palmusunnuntaina. Tosi herkkua! Salaatti sopii hyvin myös lounaaksi :)

50g rucolaa
35g pinaattia
½ omena (kirpeä, esim. granny smith)
50g kylmäsavuhärkää (ohuen ohut)
1 pallo puhvelinmaitomozzarellaa
 muutama basilikanlehti

krutongit:
35g ruisleipää
1rkl voita
1tl piparjuuritahnaa

½dl oliiviöljyä
2rkl vaaleaa balsamicoa

Valmista ensin krutongit. Pilko ruisleipä kuutioiksi. Sulata pannulla voi ja sekoita siihen piparjuuritahna. Paahda leipäpalasia pannulla hetki, varo polttamasta. Nosta lautaselle ja anna jäähtyä

Levitä rucola ja pinaatti laakealle vadille. Pilko omena ja ripottele salaattien päälle. Kieritä kylmäsavuhärästä ruusukkeita ja revi mozzarella pieniksi paloiksi. Laita vadille myös krutongit ja basilikanlehdet. Sekoita kastikkeen aineet ja kaada päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti