maanantai 1. huhtikuuta 2013

Sitruunarisottoa ja ilmakuivattuun kinkkuun käärittyä broileria


Palmusunnuntain pääruoka. Kivan kirpakka risotto sopii loistavasti suolaisen kinkun kanssa. Omat annokset olivat tuhdin alkupalasalaatin jälkeen suht pieniä. Risotosta tulee neljä kuvan mukaista annosta. Broileria kuvassa on vain puolikas annos. Lisänä tarjosin yrttiöljyä, jossa oli oliiviöljyä, basilikaa, persiljaa, suolaa ja mustapippuria. Kaikki vaan sekaisin sauvasekoittimella :)

Sitruunarisotto (neljä lisäkeannosta)

1,5dl risottoriisia
1 shalottisipuli
½rkl voita
1tl oliiviöljyä
4dl kanalientä
1dl kuivaa valkoviinia
1,5dl parmesaania raastettuna
4rkl vastapuristettua sitruunamehua
1rkl hienoksi raastettua sitruunan kuorta
ripaus valkopippuria, suolaa

Pilko sipuli hienoksi. Laita kattilan pohjalle voi ja oliiviöljy ja odota, kunnes voi on sulanut. Laita levy pienelle lämmölle. Lisää kattilaan riisit ja sipuli ja kuullota hetki, älä ruskista! Kaada kattilaan valkoviini ja anna haihtua. Lisää sitten hieman kanalientä ja odota taas haihtumista koko ajan sekoittaen. Tee näin, kunnes olet lisännyt kaiken nesteen. Lisää kattilaan parmesaani, sitruunamehu, kuoriraaste ja mausteet ja sekoita vielä hetki. Tarjoa heti.

Ilmakuivattuun kinkkuun käärittyä broileria

1 broilerin rintafile/ruokailija (kuvassa vain puolikas file)
2 siivua ilmakuivattua kinkkua/ruokailija
2 rkl basilika-valkosipulituorejuustoa/ruokailija (cantadou)
suolaa, mustapippuria

Ota broilerit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Halkaise fileet pitkittäin kahtia. Tee keskelle pieni viilto ja survo sinne tuorejuusto. Hankaa pintaan mustapippuria ja suolaa (huom! kinkusta ja tuorejuustosta tulee suolaisuutta eli suolaa ei tarvita paljoa) ja kääri sitten kinkku fileen ympärille. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti