sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Seesamilohi


Kokkaan älyttömän vähän kalaruokia, mutta välillä tekee mieli. Seesamilohi oli miule uusi tuttavuus, mutta hyvältä maistui! Kaverina tarjosin seesamiöljyssä paistettuja vihreitä papuja ja tahmaista, sokerilla ja riisiviinietikalla maustettua riisiä.

Tarvitset:

n. 500g ruodotonta ja nahatonta lohifileetä

marinadi
0,5 tl inkivääritahtaa
0,5 dl japanilaista soijakastiketta
0,5 dl teryakikastiketta
0,25 dl seesamiöljyä
1 limen mehu
1rkl sweet chili-kastiketta

pinnalle: seesaminsiemeniä

Leikkaa lohi annospaloiksi. Sekoita  marinadin ainekset ja kaada lohipalojen päälle. Anna marinoitua vähintään kolmisen tuntia, käännä palat välillä. Laita marinoidut lohipalat uunivuokaan ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 200 asteessa grillivastuksen alla noin 10 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti