sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Jauheliha-fetavuoka



Tää ruoka ei oo kovin kummosen näköistä, mutta maistui hyvältä. Kivaa arkiruokaa :)

Tarvitset:
1 isohko kesäkurpitsa
600g vähärasvaista naudan jauhelihaa (esim. paistia)
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
400g fetajuustoa
500g tomaattimurskaa tai kokonaisia kuorittuja tomaatteja (säilyke)
n. 2dl vettä
1 rkl punaviinietikkaa
1tl ruokosokeria
reilu nyrkillinen tuoreita yrttejä; salviaa, oreganoa ja timjamia
mustapippuria, paprikajauhetta, suolaa
1 rkl oliiviöljyä

Nosta jauhelija huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen paistamista. Laita fetajuusto kylmään veteen likoamaan. Viipaloi kesäkurpitsat ja ripottele niiden päälle hieman suolaa. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannussa ja ruskista siinä jauheliha. Lisää sipulit ja pyörittele vielä hetki. Kaada sitten joukkoon tomaattimurska. Huuhtele murskapurkki vedellä ja kaada vesi joukkoon. Lisää makusi mukaan pippuria, paprikajauhetta ja suolaa, hienonnetut yrtit, punaviinietikka ja sokeri. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä puolisen tuntia.

Pyyhi kesäkurpitsaviipaleista tullut vesi ja ylimääräinen suola pois.  Lado viipalieta vuoan pohjalle, kaada päälle jauhelihakastiketta ja murustele päälle fetajuustoa. Tee näin kolme kerrosta niin, että päällimmäiseksi tulee fetaa. Paista 225 asteisessa uunissa noin 10 min. Tarjoa esimerkiksi riisin kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti