sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Donitsit uunissa



Ostin viime viikolla donitsipellin ja toki sitä piti testata vapun kunniaksi! Ohjeita tutkiessani totesin, että aina käyttämäni muffinssiehoje soveltuu vähän muokattuna tähän mainiosti. Donitsit syntyivät super helposti ja vaivattomasti ilman kuumaa öljyä. Jos sinulla ei ole donitsipeltiä, voit paistaa ne myös muffinipellillä (paistoaika voi olla hieman pidempi silloin.)

Omassa uunissani donitsit paistuivat noin 12 minuuttia. Donitsit ovat valmiita kun pinnassa on hieman väriä ja ne tuntuvat painettaessa pehmeiltä, mutta kiinteiltä

Donitsit uunissa (12 kpl)

1dl hienoa ruokosokeria
1 iso kanamuna
1,5dl piimää
50g voita
1tl vaniljasokeria
1tl ruokasoodaa
3,5dl vehnäjauhoja
100g voita

öljyä donitsipellin voiteluun

Kuorrutus:
200g maitosuklaata
1tl voisulaa
Strösseleitä tai nomparelleja

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sulata 50g voita mikrossa. Riko kananmuna kulhoon ja sekoita siihen sokeri puuhaarukalla. Lisää joukkoon piimä, voisula ja vaniljasokeri, sekoita. Sekoita jauhot ja sooda keskenään ja lisää joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Voitele donitsipelti öljyllä. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota jokaiseen pellin koloon rinkula taikinaa. Paista noin 10-15 minuuttia. Sulata 100g voita paiston aikana. Dippaa donitsit voisulaan heti paiston jälkeen, noin sekunti per puoli. Anna jäähtyä.

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja sekoita siihen voisula. Dippaa jäähtyneiden donitsien toinen puoli suklaasulaan ja ripottele heti päälle strösseleitä. Anna suklaan jähmettyä viileässä ennen tarjoilua.

Hyvää vappua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti