perjantai 5. toukokuuta 2017

Raikas smoothiekakku



Kakkua aamiaiseksi? Kyllä kiitos! Raikas smoothiekakku maistuu brunssilla tai kevyenä jälkiruokana.

Smoothiekakku

Tarvitset:

Pohja:
1 banaani
1dl kaurahiutaleita (isoja, ei pikahiutaleita)

Smoothietäyte:
2 banaania
n. 200g mansikoita
300g mangokuutioita (pakaste)
1,5dl hedelmätuoremehua
1dl turkkilaista jogurttia
7 liivatelehteä

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Soseuta banaani haarukalla. Käytä kunnolla kypsyneitä banaaneita, jotka ovat pehmeitä ja helppo muussata. Lisää joukkoon kaurahiutaleet ja sekoita, kunnes saat tasaista mössöä. Leikkaa irtopohjavuoan (15-18cm) pohjan kokoinen renkula leivinpaperista ja aseta se vuoan pohjalle. Taputtele päälle banaani-kaurahiutaleseos. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa tehosekoittimen astiaan muut täytteen ainekset ja soseuta sileäksi. Voit käyttää myös sauvasekoitinta. Kuumenna kattilassa pieni tilkka (max. puoli desiä) vettä kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kiehuvaan veteen. Kaada liivateseos smoothieen sekaan ja sekoita hyvin. Kaada täyte jäähdytetyn pohjan päälle ja peitä vuoka kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti