tiistai 2. toukokuuta 2017

Mansikkapirtelö



Ihana kesäherkku maistuu mansikkasesongin ulkopuolellakin, jos käytät pakastettuja mansikoita. Samaan tapaan voit tehdä myös esim. mustikka ja vadelmapirtelöt. Annoksesta tulee kaksi isoa tai neljä järkevän kokoisa pirtelöannosta.

Mansikkapirtelö

Tarvitset:
 150g mansikoita
250g vaniljajäätelöä
2,5 dl maitoa

Koristeluun:
2 rkl mansikkahilloa
2 dl kuohukermaa
Lisäksi: Sokerisydämiä, strösseleitä, donitseja, keksejä, karkkeja, mansikoita tai mitä ikinä mieli tekee!

Jos käytät pakastemansikoita, sulata niitä hieman ennen käyttöä, jätä kuitenkin kohmeiseksi. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi pirtelöksi. Jos seos jää liian jämäkäksi, lisää vähän maitoa. Annostele laseihin ja koristele kermavaahdolla, mansikkahillolla ja haluamillasi koristeilla. Nauti heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti