Itse tehty granola sopii niin arjen pika-aamiaiseksi kuin viikonlopun herkkuhetkiin :) Ohjetta voi muokata loputtomasti vaihdellen hiutaleiden ja leseiden viljoja, pähkinöitä, siemeniä, marjoja ja hedelmiä. Kokeile esimerkiksi kuivattua omenaa ja karpaloita pecan-pähkinöiden kanssa!
Hedelmäinen granola
Tarvitset:
5dl kaurahiutale
1dl ruislese
100g cashew
1 dl mantelirouhe
1/2dl rypsiöljy
1rkl hunaja
1tl kaneli
1dl ruislese
100g cashew
1 dl mantelirouhe
1/2dl rypsiöljy
1rkl hunaja
1tl kaneli
200g pirkka havaijilainen hedelmäsekoitus tai muita kuivattuja hedelmiä/marjoja
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Hienonna pähkinöitä veitsellä hieman pienemmäksi. Sekoita kaikki muut ainekset, paitsi hedelmäsekoitus, ja levitä seos tasaiseksi levyksi leivinpaperilla vuoratulle pellille, Paahda noin 20-25 minuuttia välillä sekoittaen. Ole tarkkana, granola kärähtää helposti! Tarjoa jäähtynyt granola esimerkiksi rahkan tai jogurtin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti