tiistai 10. heinäkuuta 2012

Curry-nuudelikeitto



Lämmintä soppaa syyspäivään :) Ohje muotoutui kaupassa samalla kun valkkailin aineksia. Hyvää oli ja nokka aukesi! Jos jättää kalakastikkeen pois, sopii keitto myös vegaanille.

Tarvitset (4 annosta)

1 purkki kookosmaitoa
1rkl punaista currytahnaa
1tl chilitahnaa tai tuoretta chiliä maun mukaan
noin peukalonpään kokoinen pätkä tuoretta inkivääriä
1tl kalakastiketta
1tl soijakastiketta
3dl kasvislientä

1-2 shalottisipulia
200g tuoreita sokeriherneitä (palkoja)
1 iso porkkana
puolikas punainen paprika
(soijakastiketta)
pieni loraus öljyä paistamiseen

3-4 pesää munanuudeleita (noin 100-150g, käytin blue dragonin munanuudeleita)

tuoretta korianteria koristeluun.

Esivalmistele vihannekset: kuori porkkana ja tee siitä ohuita suikaleita juustohöylällä. Pilko paprika ohuiksi siivuiksi, kuori ja hienonna sipulit ja leikkaa sokeriherneenpalot kahtia.

Keitä liemi. Kuumenna kookosmaito kattilassa kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Lisää siihen mausteet ja kasvisliemi ja anna hautua miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Pikapaista liemen hautuessa vihannekset kuumalla pannulla tilkassa öljyä. Mausta halutessasi pienellä tilkalla soijakastiketta. Vihannesten kuuluu jäädä rapeiksi.

Annostele lautaselle nuudeleita (mie murensin vähän, jotta oli helpommin syötävää. Annostele päälle höyryävän kuuma liemi ja anna nuudeleiden pehmitä kolmisen minuuttia. Varmista, että kaikki nuudelit ovat liemen alla, jotta ne pehmenevät. Annostele päälle kasvikset. Koristele keitto tuoreella korianterilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti