keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Ankvan syksyinen lihapata



Mie rrrakastan pataruokia. Etenkin tälläsiä punaviinipohjasia naudan (tai esim hirven) lihasta tehtyjä herkkuja. Syksyllä on ihana iltojen pimetessä ja kylmetessä kaivaa kaapista häälahjaksi saatu valurautainen pata, täyttää se hyvillä aineksilla, työntää uuniin ja tuoksutella hiljakseen kypsyvän ruoan ihanaa tuoksua :)

Tarvitset:
n. 800g naudan paistia (miula oli sisäpaistia ja tuli ihan älyttömän mureeta :) )
paketti (140g) pekonia
vajaa kourallinen kuivattuja suppilovahveroita
2 sipulia
2 porkkanaa
2 rkl häränfondia
1 pieni purkki (70g) tomaattipyreetä
puoli pulloa punaviiniä, esim. keskitäyteläinen cabernet (tai mie kyllä laitoin noin 2/3 pullollista :P)
mustapippuria
paprikajauhetta
suolaa

Palottele naudan paisti sopiviksi suupaloiksi. Pilko myös pekonit, sipulit ja porkkanat. Ruskista nauta, sipulit ja pekoni pannulla tilkass öljyä ja/tai voita ja mausta mustapippurilla, paprikajauheella ja suolalla. Laita ruskistetut ainekset pataan (miula valurautainen) ja lisää joukkoon punaviini, fondi, suppilovahverot ja tomaattipyree. Laita pata 175 asteiseen uuniin ja anna hautua hiljalleen, miula pata oli uunissa kolmisen tuntia :) Kun lihat ovat mureutuneet, lisää joukkoon porkkanat ja mausta tarvittaessa lisäämällä mustapippuria ja suolaa. Anna padan olla uunissa vielä sen aikaa, että porkkanat pehmenevät.

Tarjoa höyryävän kuuma pata esimerkiksi rosmariiniperunoiden kanssa (perunat lohkoiksi/viipaleiksi/puoliksi, päälle sipaisu öljyä, suolaa ja kuivattua rosmariinia -> 200 asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi tai kunnes potut ovat pehmeitä, nam!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti