keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Mehevä peltileipä



Tän reseptin pohjana on ollut Maku-lehden resepti nimeltä Lämmin ohut pitoleipä, mut muokkasin tätä kyllä aika rankalla kädellä :) Oli tosi hyvää! Mehevää mut kuitenkin sellasta rouheaa.

½ l maitoa
pussi kuivahiivaa
1tl suolaa
1 ½dl kaurahiutaleita
9dl graham täysjyvävehnäjauhoja
2 rkl pellavansiemenrouhetta
1rkl unikonsiemeniä
1rkl seesaminsiemeniä
75g voita

pinnalle unikonsiemeniä

Lämmitä maito hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi. Sekoita kuivahiiva, suola, kaurahiutaleet, siemenet ja noin puolet jauhoista ja lisää ne maidon joukkoon. Alusta taikinaan loput jauhot vähitellen ja lopuksi pehmeä voi. Kohota taikina lämpimässä paikassa liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi (n. 30min)

Kumoa taikina leivinpaperilla suojatulle pellille ja taputtele se jauhotetuilla käsillä tasaiseksi pellin kokoiseksi levyksi. Anna kohota liinalla peitettynä vielä 20 min.

Jaa levy taikinapyörällä neliöiksi ja pistele neliöt haarukalla. Ripottele päälle unikonsiemeniä ja paista 225 asteisessa uunissa keskitasolla noin 15min,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti