tiistai 10. heinäkuuta 2012

Baileys-mascarponetorttu



Torttupohja:

3 munaa
2 rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
sokeria
jauhoja
perunajauhoja

voita
korppujauhoja

Voitele ja korppujauhota vuoka. Riko munat lasiin. Mittaa toiseen, samanlaiseen lasiin saman verran sokeria kun munia ja kolmanteen saman verran jauhoja (puolet vehnä-ja puolet perunajauhoja). Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja siivilöi joukkoon kekskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina torttuvuokaan ja paista n.180 asteessa 15-20min tai sen aikaa, ettei pohjaan työnnettyyn cocktailtikkuun jää enää taikinaa kiinni.

Täyte:
350g mascarponea
2dl kuohukermaa
0,5dl baileys hasselpähkinä
vaniljatangon siemenet
sokeria maun mukaan.

Kostutukseen:
Baileys hasselpähkinä

Koristeluun:
tuoreita mansikoita
suklaata
hasselpähkinöitä
baileys hasselpähkinä

Kostuta jäähtynyt torttupohja baileysillä. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Lisää mascarpone ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita joukkoon vaniljatangon siemenet, baileys ja sokeria maun mukaan. Lusikoi täyte torttupohjalle ja koristele mansikoilla, hieman murskatuilla hasselpähkinöillä ja suklaalastuilla. Valuta päälle vielä varovaisesti baileysiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti