tiistai 10. heinäkuuta 2012

Valkosuklaa-mansikkajuustokakku



Tarvitset:

Pohja:
200g dominoita (tai vastaavia)
50g voita

Täyte:
400g maustamatonta tuorejuustoa
4dl kuohukermaa
100g valkosuklaata sulatettuna
1rkl sitruunamehua
1tl vaniljasokeria
sokeria maun mukaan
5 liivatelehteä
tilkka vettä

Kiille:
tuoreita mansikoita
hyytelösokeria
vettä
karpalomehua

Murskaa keksit, sulata voi ja sekoita. Painele seos kevyesti (älä tinttaa, muuten pohjasta tulee hankala leikata) leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa joko vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita kermavaahdon joukkoon tuorejuusto ja sulatettu valkosuklaa. Mausta sokerilla, vaniljasokerilla ja sitruunamehulla. Sulata liivatteet pakkauksen ohjeen mukaan tilkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki (huom. ei liian kauan, ettei ehdi jähmettyä) ja sekoita sitten täytteeseen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja annna jähmettyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, mieluiten yön yli.

Valmista kiille vasta kun kakku on kunnolla hyytynyt. Viipaloi mansikat ja asettele ne haluamallasi tavalla kakun päälle. Valmista kiille sokeripakkauksen ohjeen mukaan, mutta korvaa puolet vedestä karpalomehulla. Valuttele kiillettä varovasti mansikoille ja anna hyytyä jääkaapissa vielä vähän aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti